Bex*vacatures werken in een bevlogen team * geen dag hetzelfde * leren, groeien, jezelf ontwikkelen * bekijk onze vacatures hier!
NL
EN
Crisis lijn (24/7)

Blog: Strong Team Shimano: medewerkers betrekken doe je zo!

Asterisk

Shimano scoort steevast hoog in medewerkersbetrokkenheid. Maar hoe komt het dat deze score zo hoog is? Maarten Horbach, HR-directeur bij Shimano Europe, deelde zijn ervaringen met ons en onze relaties in een Table Talk/intervisie.

Employee engagement is de mate van betrokkenheid van een medewerker om een bijdrage te leveren aan het succes van de organisaties alsook de persoonlijke tevredenheid. Als een medewerker de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen binnen een organisatie, leidt dat tot een hogere medewerkersbetrokkenheid. Betrokken medewerkers zijn emotioneel betrokken bij de organisatie, geven om de toekomst van de organisatie en zijn enthousiaster over hun werk. Daardoor zetten betrokken medewerkers zich meer in voor hun werk en werken graag mee aan het ontwikkelen van de organisatie.

Shimano is trots op haar medewerkers, diversiteit in talent, interesses en achtergronden. En de medewerkers zijn trots op Shimano. De medewerkers staan achter een mooie missie: ‘het bevorderen van gezondheid en geluk door te genieten van de wereld om hen heen’. Dat drijft onze employee engagement. Daarnaast ondersteunt Shimano dit met haar vitaliteitsprogramma Strong Team Shimano. Veel organisaties zien een vitaliteitsprogramma als iets wat je ‘erbij’ doet. In tegenstelling tot deze organisaties zit het vitaliteitsprogramma van Shimano integraal overal in verwerven. Het programma bestaat uit 5 pijlers: (1) be active, (2) keep learning, (3) connect, (4) give en (5) keep notice. Deze pijlers zijn gebaseerd op onderzoek uit de positieve psychologie, het onderzoek naar wat mensen goed laat functioneren. Het vitaliteitsprogramma is erg geliefd onder de medewerkers, omdat het mooi aansluit op de missie en de cultuur van Shimano.

Shimano stimuleert de medewerkers om ook daadwerkelijk gebruik te maken van dit programma.

Maarten Horbach: “Je hoeft dit programma maar te volgen en je bent gelukkig”.

Shimano Europe is onderdeel van het wereldwijde Team Shimano en samen met onze dochterondernemingen bieden wij de consument uitstekende fiets-, vis- en roeiproducten en kleding.

Meer weten?
Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Asterisk
Vragen?

+31 (0)40 294 52 52
info@bexcommunicatie.nl

Piuslaan 70a
5614 CM  Eindhoven

Crisisondersteuning

Voor direct contact met een van onze crisisexperts. Ook buiten kantoortijden.

+31 (0)88 505 90 01  (24/7)