Bex*vacatures werken in een bevlogen team * geen dag hetzelfde * leren, groeien, jezelf ontwikkelen * bekijk onze vacatures hier!
NL
EN
Crisis lijn (24/7)

Interview: de gezichten van Bex*

Anke van Gogh
Asterisk

Hallo, ik ben een Bex*er

In deze interviewreeks geven wij onze unieke en talentvolle collega’s letterlijk en figuurlijk een gezicht. Elke Bex*er beantwoordt dezelfde drie vragen. Veel leesplezier!

Maak kennis met Anke van Gogh: observerende sparringpartner

Wie ben je en wat doe je binnen Bex*?

“Ik ben senior communicatieadviseur en teamleider van Veranderen & Cultuur. Ons team helpt opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren met interne communicatie en verandercommunicatie bij organisatieontwikkelingen en verandertrajecten, fusies en reorganisaties. Dat zijn voor organisaties vaak ingewikkelde, stroperige trajecten. Een frisse blik kan helpen blinde vlekken zichtbaar te maken en in beweging te krijgen wat is vastgelopen. Dat is een uitdaging, maar het is ook heel waardevol om een organisatie daarbij te kunnen helpen.
Ik vervul graag een rol als sparringpartner voor bestuur en (midden)management. Daarbij observeer ik gedrag in teams en organisaties, probeer ik cultuur te zien en begrijpen. Communicatie en interventies die we inzetten, leiden daardoor daadwerkelijk tot  resultaat. Omgevingsmanagement en -communicatie is ook één van mijn expertises. Dat komt voort uit tien jaar ervaring in de woningcorporatiesector. Tot slot maak ik binnen Bex* onderdeel uit van het crisisteam.”

Welke opdracht is jou het meest bijgebleven en waarom?

“We hielpen een organisatie in de industriële sector bij een grote reorganisatie. Van de twee divisies ging er één sluiten. We begeleidden de directie en het managementteam bij het formuleren en brengen van de boodschap. Ook ondersteunden we bij het proces dat daarop volgde. Medewerkers maakten daarin de overstap naar de andere divisie én er werd afscheid genomen van medewerkers. Zo’n proces gaat altijd gepaard met onzekerheid en pijn. Het doel was zorgvuldigheid, respect voor iedereen en medewerkers zoveel mogelijk houvast bieden in een onzekere tijd. Dit proces verliep heel goed, zonder vakbonden en zonder media-aandacht. Ik ben er trots op dat we hier konden laten zien wat goed doordachte communicatie oplevert in een complex traject.”

Bex*ers beweren dat zij lef hebben. Op welke manier toon jij lef?

“Ik durf complexe opdrachten aan. Het geeft mij veel voldoening om met krachtige communicatie en goed getimede interventies een doorbraak te creëren voor een opdrachtgever. Daarbij schuw ik het niet om feedback te geven en opdrachtgevers te spiegelen op hun blinde vlekken. Altijd met respect en met de intentie om leiders of andere sleutelfiguren te helpen succesvoller te zijn in hun rol en hun doel te laten bereiken.”

Ik schuw het niet opdrachtgevers te spiegelen op hun blinde vlekken

Anke van Gogh
Meer weten?
Meer weten?

Van strategisch advies tot pragmatische uitvoering, we helpen je wendbaar en geloofwaardig te zijn in je communicatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Asterisk
Vragen?

+31 (0)40 294 52 52
info@bexcommunicatie.nl

Piuslaan 70a
5614 CM  Eindhoven

Crisisondersteuning

Voor direct contact met een van onze crisisexperts. Ook buiten kantoortijden.

+31 (0)88 505 90 01  (24/7)