Bex*vacatures werken in een bevlogen team * geen dag hetzelfde * leren, groeien, jezelf ontwikkelen * bekijk onze vacatures hier!
NL
EN
Crisis lijn (24/7)

Interview: de gezichten van Bex*

Jeroen Hurkens
Asterisk

Ik ben Jeroen

In deze interviewreeks geven wij onze unieke en talentvolle collega’s letterlijk en figuurlijk een gezicht. Elke Bex*er beantwoordt dezelfde drie vragen. Veel leesplezier!

Maak kennis met Jeroen Hurkens: pragmatisch adviseur, woordvoerder, trainer. Met een brede blik.

Wie ben je en wat doe je binnen Bex*

“Ik ben Jeroen. In de vorige eeuw rolde ik als jurist het communicatievak in en daar ben ik nooit meer uitgekomen. Sinds vijf jaar zit ik in het reputatie- en crisisteam van Bex*. Daar help ik samen met mijn colllega’s opdrachtgevers te bouwen aan hun reputatie. Daarbij neem ik mijn ervaring mee als adviseur, manager, woordvoerder, (media)trainer, trainingsacteur en coach.”

Bij een (dreigende) crisis of gedoe help ik organisaties overzicht te creëren en rust te bewaren. Zorgvuldigheid bewaken, complexe situaties snel analyseren, consequenties goed op een rij zetten, duidelijkheid creëren en kijken met een brede blik. Daarbij maak ik altijd optimaal gebruik van de kennis en kunde uit de organisaties zelf. Opdrachtgevers moeten tenslotte uiteindelijk ook zelf de keuzes maken. De ene keer zit ik er voor de communicatiestrategie en op andere momenten doe ik gewoon het handwerk: teksten maken, stakeholders op een rij zetten… We schuwen het ambacht niet. Om het allemaal niet te zwaar te maken, probeer ik er altijd wat humor en relativering aan toe te voegen. Zo kun je spannende situaties iets verlichten zonder zaken te bagatelliseren.”

“Het liefst zijn we de crisis natuurlijk voor en helpen we organisaties met de voorbereiding op mogelijke crises als er nog niets aan de hand is. Dat doen we met risico-inventarisaties, pragmatische plannen, scenariokaarten, trainingen en simulatieoefeningen op het gebied van crisismanagement en -communicatie. Daarnaast train ik graag in onze studio’s van de Bex*impact academy. Het geeft altijd energie om bestuurders, boegbeelden en woordvoerders goed voor te bereiden en te helpen om er te staan op de momenten die er voor hen toe doen.”

Welke opdracht is jou het meest bijgebleven en waarom?

“Dat is er niet één. Zijn het zaken van leven en dood, of van lijf en leden, dan heeft dat enorme impact. Niet alleen op slachtoffers of nabestaanden, maar op alle betrokkenen. Ze maken veel emoties los en hebben vaak ook nog een lange nasleep. Dan ben je met veel meer bezig dan alleen communicatie. Dat soort zaken laten mij niet altijd onberoerd.”

Bex*ers beweren dat zij lef hebben. Op welke manier toon jij lef?

“Ik beweer dat niet van mezelf. Sterker nog, ik heb er niks mee. Mijn opdrachtgevers zitten ook niet te wachten op een lefgozertje. In lastige situaties doe ik natuurlijk een spreekwoordelijke stap naar voor. Maar dat is mijn werk. Dat doe ik eerder op een degelijke en doordachte manier. Als je organisatie plotseling geconfronteerd wordt met een crisisachtige situatie, dan kan dat grote impact hebben. Bestuurders en communicatiemensen vinden het fijn om dan te kunnen rekenen op de ruime ervaring die we bij Bex* hebben. Het is mooi om met kennis, ervaring, rust en vertrouwen organisaties verder te helpen. Bij voorkeur op de achtergrond.”

Het is mooi om met kennis, ervaring en vertrouwen organisaties verder te helpen. Bij voorkeur op de achtergrond.

Jeroen Hurkens
Meer weten?
Meer weten?

Heeft jouw organisatie hulp nodig met het bouwen aan een reputatie? Of wil je weten wat ons crisisteam voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Asterisk
Vragen?

+31 (0)40 294 52 52
info@bexcommunicatie.nl

Piuslaan 70a
5614 CM  Eindhoven

Crisisondersteuning

Voor direct contact met een van onze crisisexperts. Ook buiten kantoortijden.

+31 (0)88 505 90 01  (24/7)