Bex*vacatures werken in een bevlogen team * geen dag hetzelfde * leren, groeien, jezelf ontwikkelen * bekijk onze vacatures hier!
NL
EN
Crisis lijn (24/7)

Essent kiest Bex* als communicatie­bureau

Issuemanagement, crisiscommunicatie, PR en reputatiemanagement
Asterisk

Na een zorgvuldig pitchtraject kiest Essent Bex* als communicatiepartner voor de komende twee jaar. Bex* zal Essent ondersteunen op het gebied van issuemanagement, crisiscommunicatie, PR en reputatiemanagement.

Volgens het Klimaatakkoord moet Nederland in 2050 volledig duurzame energie opwekken en gebruiken. Een flinke klus die veel tijd en moeite kost. Essent wil de energietransitie voor iedereen mogelijk maken en niet alleen energie leveren, maar ook klanten helpen hun huis of zaak energiezuinig te maken. Deze ambitie brengt verantwoordelijkheid, kansen en uitdagingen onder andere op het gebied van communicatie met zich mee. Essent heeft een pitch uitgeschreven voor communicatiebureaus om te werken aan de verhoogde zichtbaarheid voor dit thema. Na een zorgvuldig pitchtraject werd Bex* geselecteerd.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ramon Renger, manager Corporate Communicatie bij Essent: “Meer dan ooit is energie een maatschappelijk relevant thema. Essent staat midden in die maatschappij en ziet dat de complexiteit rond dit thema toeneemt. De transitie gaat niet zonder horten en stoten. We nemen hierin onze verantwoordelijkheid door een zorgvuldige afweging van belangen tussen klanten, stakeholders, maatschappij en klimaat en sluiten hier onze communicatie op aan. Met Bex* hebben we een partner gevonden die ons hierbij goed kan helpen.”


Kirsten Bulterman, communicatieadviseur bij Bex*, benadrukt de waarde van deze samenwerking: “Wij begeleiden onze opdrachtgevers bij de grote maatschappelijke transities van deze tijd. Met onze brede kennis en jarenlange ervaring, helpen we hen om de communicatieve kansen en uitdagingen effectief aan te pakken. Als verlengstuk van hun communicatie-afdelingen, stappen we volledig in de wereld van onze opdrachtgevers en bouwen we een hechte relatie op die ons doet voelen als collega’s. Deze werkwijze is precies de reden dat Essent voor ons gekozen heeft.”

Over Essent


Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.

Vragen?

+31 (0)40 294 52 52
info@bexcommunicatie.nl

Piuslaan 70a
5614 CM  Eindhoven

Crisisondersteuning

Voor direct contact met een van onze crisisexperts. Ook buiten kantoortijden.

+31 (0)88 505 90 01  (24/7)