Bex*vacatures werken in een bevlogen team * geen dag hetzelfde * leren, groeien, jezelf ontwikkelen * bekijk onze vacatures hier!
NL
EN
Crisis lijn (24/7)

Blog: verbinding bij het haardvuur

Storytelling
Asterisk
Ron van Berkel
Ron van Berkel

Het belang van verbinding op de werkvloer is onmiskenbaar. Wanneer teams goed samenwerken, bereiken ze veel meer dan wanneer iedereen alleen op zichzelf focust. Alleen, hoe doe je dat in een wereld waarin individualisme eerder regel lijkt dan uitzondering? Het antwoord is verbazingwekkend simpel. Met verhalen. Want die verbinden.

De verhalenverteller in mij is altijd op zoek naar verhalen. Ik wil weten wat een ander beweegt. Wat is iemands drive om het werk te doen dat ze doen? Wat is iemands persoonlijke verhaal? En waar ‘klikken’ wij? Oftewel: waar zit de verbinding?

Die verbinding zoek ik sinds 2011 ook in bijeenkomsten van ‘De Stamtafel van Twaalf’. Met allerlei relaties uit het door mij opgerichte storytelling-netwerk delen we dan verhalen. Eén ding is altijd hetzelfde: mensen die elkaar niet (goed) kennen, vertellen elkaar vanaf het eerste moment heel persoonlijke verhalen. En mede daardoor gaat iedereen geïnspireerd naar huis.

Ook in alle storytelling trainingen die ik voor Bex* verzorg, hoor ik bijzondere verhalen. Heftig, ontroerend, hilarisch. Maar altijd passend bij degene die het verhaal vertelt. Honderd procent authentiek. Als ik dan hoor dat ze zich vrij voelen om een persoonlijk verhaal te vertellen omdat ik een veilige setting creëer, dan is dat een mooi compliment. Dat koester ik.

Storytelling training: binnen & buiten

Tijdens storytelling trainingen sta ik vaak in ons Bex*stage theater. Nu het zomer is, denk ik juist aan de deuren opengooien. Er is tenslotte geen fijnere plek om verhalen te delen dan in de buitenlucht. En er is geen klassieker beeld dan een groep mensen rond een kampvuur op het strand of op een open plek in het bos. Overdag, ’s avonds, ’s nachts. Compleet met geroosterde marshmallows of andere heerlijkheden.

Hoe dan ook: het kampvuur roept mij. Hoor jij de roep ook al om samen met jouw MT, jouw team of een groep collega’s verhalen te delen rond een kampvuur? Persoonlijke verhalen over wie jullie zijn en waarvoor jullie staan. Gekoppeld aan de missie, visie of kernwaarden van jullie organisatie. Want één ding weet ik zeker: deze manier van teambuilding komt jullie samenwerking absoluut ten goede. Wil je dus zelf ervaren hoe verhalen verbinden, bekijk dan eens deze storytelling training. Tot ziens bij het Bex*kampvuur!                 

Als ik dan hoor dat ze zich vrij voelen om een persoonlijk verhaal te vertellen omdat ik een veilige setting creëer, dan is dat een mooi compliment. Dat koester ik.

Ron van Berkel
Wil je meer weten over storytelling?
Wil je meer weten over storytelling?

Heb je vragen of interesse in een storytelling training of workshop? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Asterisk
Vragen?

+31 (0)40 294 52 52
info@bexcommunicatie.nl

Piuslaan 70a
5614 CM  Eindhoven

Crisisondersteuning

Voor direct contact met een van onze crisisexperts. Ook buiten kantoortijden.

+31 (0)88 505 90 01  (24/7)